Основна школа „Свети Сава“

Основна школа „Свети Сава“је издвојена од градске буке на око 500 метара, а од главног асфалтног пута око 50-60 метара. Окружује је: зелени уређени простор, обрађено пољопривредно земљиште Земљорадничке задруге и приватни посед, затим простор Дечијег вртића „Невен“ /двориште/ и котларница на чврсто гориво. Укупна површина школског дворишта је 13.100м2.

Недалеко од школе се налази Спортско-туристички центар и две средње школе. Решено је питање депоније смећа, водоводна и канализациона мрежа, релативно мали број димњака од приватних котларница, непостојање хемијског загађивача од стране постојеће индустрије, коректно вођење рачуна о чистоћи града, географски положај Бајине Баште – чини да еколошки услови средине буду задовољавајући. Основна школа „Свети Сава“ у Бајиној Башти има 4.842м2 корисне површине и грађена је по фазама и то: Блок(Б), Блок(А) и Блок(Ц). Наша школа има и издвојенo одељењe у Перућцу.

Више о школи прочитајте овде…

ОШ „Свети Сава“ бриљирала на окружном такмичењу из атлетике

ОШ „Свети Сава“ освојила је екипно прво место на окружном такмичењу из атлетике и пласирала се на међуокружно такмичење које ће бити одржано 8. маја 2018. године у Крагујевцу. Појединачни резултати: Андријана Катанић 2. место на 300 м;  Јован Симић 1. место у скоку у даљ; Марко Југовић 1. место на 300 м; Александар Рајаковић 3. место у скоку у […]

Светосавац – 2. место на окружном такмичењу из хемије

Ученик Урош Гавриловић освојио је 2. место на окружном такмичњу из хемије у конкуреници ученика 7. разреда. Ученика за ово такмичење припремала је наставница Љубинка Алексић.

Календар активности за спровођење Завршног испита 2017/2018. и упис ученика у средње школе

Овде можете преузети календар активности за спровођење Завршног испита школске 2017/2018. године и упис ученика у средње школе. KALENDAR-AKTIVNOSTI-OBJAVLJIVANJE-110418

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Према   Закону о основама система образовања и васпитања /Сл.гласник РС бр.72/2009,52/2011,55/2013,68/2015,/ у ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање 6,5 година, а највише 7,5 година (деца рођена 2011. године и деца која су рођена у јануару и фебруару 2012. године). МЕСТО УПИСА:  ОСНОВНА ШКОЛА „ СВЕТИ САВА“Бајина […]

Обавезни излет за ученике 5. разреда

Обавештавамо ученике да ће се у суботу 21.04.2018. године у овиру наставе физичког васпитања /обавезне физичке активности/ реализовати излет ученика 5.-ог разреда са маршрутом: матична школа-издвојено одељење Рача. Полазак ученика је у 9.00 испред матичне школе, а очекивани повратак је око 12.00 часова. Потребно је да ученици са собом понесу освежење и ужину. Присуство овој врсти часа је обавезно. Децу ће пратити наставници физичког васпитања Росић Милош и Поповић Бранка,као и наставница Бодирога Зорица.

Општинско такмичењe саобраћајних секција

Основна школа „Свети Сава“ Бајина Башта је домаћин Општинског такмичења саобраћајних секција“Шта знаш о саобраћају“ које обухвата  теоретски  и практичан  део такмичења.  Такмичење ће се одржати у суботу, 21.04.2018. године са почетком у 10.00 часова Школа домаћин позвала је све основне школе са територије Општине Бајина Башта да узму  учешће на наведеном  такмичењу .

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић