ИЗРАЗИТ УСПЕХ УЧЕНИКА ИЗ РУСКОГ ЈЕЗИКА

Протекла школска година je за ученике са територије наше општине  којима је руски језик други страни језик била веома успешна. Ученици се могу похвалити бројним наградама и похвалама од којих издвајамо :

  • Прво и друго место на међународном конкурсу писања бајки на руском језику у организациј града Москве.
  • Номинација за тему „Новогодишње чудо“ на међународном конкурсу на руском језику у организацији града Москве.
  • Специјална награда за састав на руском језику на литерарном конкурсу „Русија и Србија“ у организацији Српско-руског клуба из Ужица.
  • Учешће у финалу међународног такмичења НИС олимпијаде из руског језика под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
  • Треће место на републичком такмичењу из руског језика под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
  • Шест одличних ученика на светској образовној акцији из руског језика „Тотални диктат“ и 32 награђена учесника.

„Ученици су ове године завршили часове руског језика са прегршт диплома, похвала, књига, курсева и богатим искуством.Веома смо задовољни што је заједнички рад професора и ученика наших основних и средњих школа и њихова љубав према руском језику обогаћен великим такмичарским искуством и бројним наградам и признањима. Нама је разумљив овакав успех ученика, јер је руски језик нама сродан језик, који има са српским језиком заједниких по пореклу и значењу преко 50% речи и ученици који у петом разреду почињу да уче руски језик већ на почетку разумеју текстове готово у целини. Поред тога, после завршене средње школе лако могу да дођу на ниво Б2 са разумевањем текста, а тако се ни један други страни језик у школи не може научити. „,  наводи председник општинског актива наставника руског језика, Олгица Филиповић.

Напишите коментар

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић