Дивно осмишљеним програмом на Тргу ученици четвртог разреда подржали болесног друга

Хуманитарну приредбу четвртака на Тргу у Бајиној Башти у четвртак 14. јуна публика и учесници дуго ће памтити. Младост  и саосећање за патњу изнедрили су упечатљиву приредбу. Четвртаци ОШ „Свети Сава“ и њихови учитељи (Ранисав Ђокић, Јасминка Митровић, Лепосава Јевтић и Мира Марковић) припремили су одличан програм у коме су сви уживали.

Иницијатива за хуманитарну приредбу на Тргу потекла је од родитеља ученика четвртог разреда. Новац намењен за гардеробу и друге трошкове другарске вечери на крају четвртог разреда дониран је болесном дечаку Деспоту Лазићу. Приредба је круна вишегодишње подршке Деспоту ученика млађих разреда. Деспотова учитељица из првог разреда Јасминка Митровић покренула је пре три године акцију „Срцем за Деспота“. Укључили су се и учитељи првог и трећег разреда. Акција прикупљања средстава за лечење Деспота реализована је кроз хуманитарну приредбу на крају првог разреда, приредбе за Божић у другом, трећем и четвртом разреду и приредбу на Тргу на крају четвртог разреда.

Диван пример вршњачке и људске солидарности! Учитељица Јасминка Митровић истиче да њени ученици одлазе у посету код Деспота и да га зову на рођенданске прославе. Хуманитарну приредбу на Тргу пратили су локални медији и дописници ТВ РТС из Ужица.

Соња Ћоровић

Напишите коментар

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић