ОШ,,Свети Сава“ учествује у пилот пројекту,,Дигитална учионица“

Влада Републике Србије је посредством Министарства просвете, науке и технолошког развоја у 2018. години отпочела пилот пројекат дигитализације наставе који обухвата извођење наставе уз коришћење  дигиталних образовних материјала.

За учешће у овом пилот програму било је потребно да се пријаве  наставници који ће у овој школској години предавати ученицима 1. и 5. разреда а који који желе да примене дигиталне технологије  на часу за добробит својих ученика.

     За учешће у пилот пројекту ,,Дигитална учионица“ из школе ,,Свети Сава“ пријавили су се Мирјана Марковић и Јасминка Митровић, из разредне наставе,  Олгица Филиповић и Велибор Филиповић, из предметне наставе.

Они су успешно завршили обуку за рад са дигиталним уџбеницима, а у својим учионицама добиће опрему: лаптоп и пројектор, као и могућност приступања дигиталним садржајима. Вредност опреме је око 400 000 динара.

,,Уз дигиталне образовне материјале ученици се  више интересују за материју и лакше их је ангажовати на часу, а очекујемо и значајно повећање образовног ефекта“, истичу наставници наше школе.

Напишите коментар

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић