5. јун, Дан заштите природне средине! 

🔵 Данас је 5.јун, Дан заштите природне средине!
Поводом данашњег празника светосавци одељења IV-1, са учитељицом Наташом Чолић, посетили су НПТ и том приликом су, као одељење које је прикупило највише хартије (346 kg) у оквиру акције сакупљања старе хартије, добили мајице.
 ✔У периоду од 15. до 18. априла  2019. године ученици нижих разреда спровели су еколошку акцију 🔵,,Победимо загађење ваздуха“🔵 која је  била такмичарског карактера.Ученици су се подсетили колики је значај примарне селекције отпада за наш град и целу планету.Озбиљно су приступили овој акцији и сакупили▶ 1311 кг◀ сувог отпада, који је у сарадњи са комуналним предузећем прослеђен у процес рециклаже.
  Највредније је било одељење IV-1   учитељице Наташе Чолић, друго место заузело је одељење IV-2 учитељице Јелене Јовић, треће место освојили су  ученици III-1   учитељице Слађане Ивановић.
Ова акција подржана је од стране Зеленог савета Бајине Баште који је за победнике обезбедио мајице које су ученицима биле  свечано уручене 5. јуна у Центру за посетиоце Националног парка Тара.
Акцију чишћења школског дворишта и дела Светосавске улице спровели су  учитељице и учитељ 1. разреда обелажавајући светски Дан планете Земље, 22. април.
Ученици 1. разреда су припремили изложбу у холу школе и показали велику креативност и маштовитост у изради употребних предмета од рециклираних материјала.
👏👏👏
Захваљујемо се ученицима,  родитељима, НПТ, Зеленом савету Бајине Баште и Општини Бајина Башта на подршци коју су нам пружили!!!

Напишите коментар

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић