Ученик генерације – Енa Савељић

Похвалa „Ученик генерације“ у школској 2018/2019.  години  додељена је Ени Савељић, ученици 8/1, носиоцу Дипломе „Вук Караџић“ и специјалних диплома из српског језика, математике, физике, хемије  и физичког васпитања.

И ове године је комисија за утврђивање бодова имала тежак задатак да између два изузетна ученика изабере једног. Комисија је у складу са Статутом наше школе проверила податке о успеху и владању и утврдила да је Ена Савељић освојила 116,01 бодова на различитим такмичењима, док је други кандидат Михаило Миличић освојио 98 бодова.

Ена је показала свестраност и постигла изузетне резултате из различитих области. Током школовања је постигла запажене резултате на раличитим нивоима такмичења из српског језика и рецитовања, природних наука (математике, физике и хемије) и спорта (стрељаштва, одбојке, атлетике и гимнастике) . Учествовала је на Републичком такмичењу из гимнастике, а круна успеха је 2. место на недавно одржаном Републичком такмичењу из српског језика.

Њена свестраност се огледа и кроз учешће у друштвеном животу Школе и бројним приредбама на којима је показала свој раскошан таленат за музику, глуму и рецитовање.

Михаило Миличић, ученик 8/3, постигао  је  у току осмогодишњег школовања изузетне резултате из математике, српског језика и шаха. Учествовао је на републичким такмичењима из српског језика и математике и имао запажене резултате.

Наша школа је поносна што има такве ученике.

Напишите коментар

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић