МЕЂУНАРОДНИ ПРАКТИКУМ РУСИСТА

Наше две професорке руског језика, Олгица Филиповић (ОШ “Свети Сава”) и Невена Алексић ( гимназија “Јосиф Панчић”) су протеклих дана имале велику част да учествују на Међународном практикуму русиста “Компетенције професионалног развоја у образовању”, који је одржан у Србији је од 22 до 25. октобра.
Практикум је трајао три дана, два дана у гимназији” Јован Јовановић Змај” у Новом Саду и један дан на Филолошком факултету у Нишу. Циљ овог практикума је подржавање и јачање положаја руског језика, популаризација руске науке, културе и образовања.
Предавачи су били стручњаци из области русистике из Русије, Македоније, Бугарске, Црне горе и Србије. Практикуму је претходио циклус вебинара у ком је професорка Олгица Филиповић два пута била у улози спикера, на тему ИКТ у настави руског језика ко страног. Присуствовао је велики број професора руског језика и књижевности као и велики број ученика и студената. У току три дана одржан је велики број радионица и лекција, јавних часова, презентоване најновије технологије у образовањеу и уџбеници. @international_workshop_serbia @ruskidom.rs @rsgov @fielga @_nevenaaleksic_n @ruskisvetbb
приёмы и технологии.
 #РусскийДом #Россотрудничество #международныйпрактикум #компетенциипрофессиональногоразвитиявобразовании #образование

Напишите коментар

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић