Школски часопис

Ученици у нашој школи имају прилику да искажу своју креативност кроз новинарску секцију и школски лист „Светосавац“. Претходних година лист је излазио као „Школски мозаик“, а од 27. јануара 2007. године излази под именом „Светосавац“. Главни и одговорни уредник листа  је Соња Ћоровић.

Лист је замишљен као годишњак у коме се бележе најзначајније активности школе, новине у образовно-васпитном раду, најзначајнији успеси, афирмишу позитивне вредности и стваралачки дух, објављују литерални и ликовни радови ученика. Новинарска дружина наше школе има 20 чланова и велики број сарадника. Кроз новинарску секцију подстиче се радозналост ученика и истраживачки дух, креативност, слобода мишљења и исказивања ставова о најважнијим догађајима, појавама и проблемима.

Садржајним и актуелним прилозима школски лист „Светосавац“ стекао је популарност у школи и шире. Званична потврда квалитета листа чији су аутори чланови новинарске секције, уредник и сарадници стигла је 2012. године: „Светосавац“ је награђен другом наградом на конкурсу за најбоље основношколске листове у школској 2010/2011. години. Организатор конкурса је Друштво за српски језик и књижевност Србије и Министарство просвете Републике Србије.

Овде можете преузети лист Светосавац :

диплома

диплома

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић