Секције

Наша школа има велики број секција које спроводи у раду са интересовањима ученика. секције које наша школа остварује су:

– Атлетска секција

– Одбојкашка секција

– Фудбалска секција

– Цртање сликање и вајање

– Саобраћајна секција

– Информатика

– Драмска секција

– Шаховска секција

– Чувари природе

– Новинарска секција

Атлетска секција

Дечаци и девојчице вежбају трчање на 100м, 300м, 600м, односно 800м и штафету 4х100м, скок у даљ и скок у вис, бацање кугле.

Секција је, по програму предвиђена да се изводи једним часом седмично, али због важности континуитета вежбања за одржање форме и усклађености са такмичењима, одржава се од септембра до краја октобра сваким радним даном од 17 часова. Изводи се у СЦ „Луг“, на атлетској стази.

Секција је предвиђена за ученике од  5. до 8. разреда, 10 дечака и 10 девојчица.

Такмичарска година у атлетици састоји се од:

Општинског

Окружног

Међуокружног и

Републичког  такмичења

на којима редовно имамо своје представнике.

Секцију води предметни наставник  проф. Звјездана Јосиповић.

Одбојкашка секција
На одбојкашкоj секцији се раде елементи технике,тактике и игре из одбојке.
Одбојкашка секција ради четвртком један час од 14:00h до 14:50h у спортској хали. Њу похађају ученици седмог и осмог разреда, а могу и ученици шестог разреда који су талентовани. Укупно је их око 15.
Одржавање оштинског такмичења је предвиђено за 25. децембар. Екипа која буде 1. пласираће се на Окружно такмичење у одбојци, које је у марту 2020. године. Секцију води наставница Бранка Поповић.

Фудбалска секција у ОШ,,Свети Сава“

Фудбалска секција ради сваког понедељка  у спортској хали од 14h до 15h.Секција броји 30 ученика претежно шестог,седмог и осмог разреда.На секцији се ради на фудбалској техници и уигравању и припреми екипе која ће представљати школу на такмичењима.

Сваке године наша фудбалска секција учествује на Општинском такмичењу а ако оствари резултат за даљи пласман онда учествује  и на Окружниом такмичењу…

Секцију води наставник физичког васпитања Росић Милош

Саобраћајна секција

Активности на саобраћајној секцији подељене су на два дела:

1) Теоретски део – ученици уче правила и прописе везане за саобраћај и решавају тестове

2) Практичан део –вожња бицикла на полигону спретности

Секција се одржава средом седми и осми час у кабинету ТиО и на полигону спретности у школском дворишту

Саобраћајна секција обухвата ученике од петог до осмог разреда

Саобраћајна секција има четрдесет чланова

Предвиђена такмичења: школско (до краја марта), општинско (април месец) , окружно (мај месец) и републичко

Секцију води наставник Дејан Пурић

Ликовна секција

Ликовна секција у окиру наше школе ради по принципу слободног ликовног промишљања и експериментисања кроз учење нових вештина и упознавање са новим материјалима и техникама.

Настава се изводи у кабинету, под надзором наставника ликовне културе, једном седмично. У њеном раду учествију ученици од петог до осмог разреда, који воле да цртају, сликају, слушају музику  и разговарају о уметности.

Радови који настану на секцији излажу се током године у холу школе, као и на планираним изложбама ученичких радова и разним такмичењима.

Новинарска секција

Новинарска секција се изводи у школској библиотеци током једног часа седмично. Обухваћени су ученици од 5. до 8. разреда, а секцију похађа укупно 7 ученика. План рада новинарске секције усмерен је на упознавање ученика са основним облицима новинарског изражавања (вест, извештај, репортажа и интервју) и њихово оспособљавање за препознавање и писање истих. Осим тога, ученици су у оквиру новинарске секције активно укључени у припремање материјала за школски часопис ,,Светосавац“ који излази једном годишње у месецу јануару. Такође, радови ученика новинарске секције учествују на пројекту ,,Ђак репортер“ и у оквиру магазина „Пламенко“. Секцију води библиотекар школе, мастер учитељ Милан Живановић.

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић