Упис првака

ДОБРОДОШЛИ у ОШ „Свети Сава“

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Поштовани родитељи будућих првака,

Министарство просвете у сарадњи са Канцеларијом за инфорамационе технологије и електронску управу припремило је процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2023/2024. годину, које имају за циљ да олакшају активности у вези са уписом деце у први разред основне школе.

И ове године ће родитељима бити доступна услуга еЗаказивање термина (апликација на сајту еУправе) за упис и тестирање детета у ОШ ,,Свети Сава“ Бајина Башта.

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2023/2024. годину (деца рођена у периоду од 1.3.2016. до 28.2.2017. године) биће омогућен приступ апликацији од 20.3.2023. до 31.5.2023. године. Електронским путем дете можете уписати коришћењем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ (Детаљно упутство можете преузети Овде) или слањем захтева за упис детета у први разред на мејл адресу школе (Захтев можете преузети ОВДЕ). Преузети и попуњени Захтев проследите на следећу мејл адресу svetosavac27@gmail.com

Уколико родитељ/други законски заступник не жели или нема могућност да закаже термин електронским путемможе се обратити секретару школе на број 065/ 569 55 68 и 031/862 753, или непосредно у школи у канцеларији секретара школе сваког радног дана у периоду од 09 до 13 часова. Секретар је, као овлашћено лице, обавезан да у име родитеља термин за тестирање и упис детета закаже кроз апликацију.

Такође је потребно да приликом уписа детета у први разред родитељ достави школи копију банковне картице са јасно видљивим бројем рачуна и очитану/копију личне карте ради оставривање новчане помоћи породици ученика првог разреда основне школе у износу од 10.000,00 динара по ученику, коју додељује општина Бајина Башта.

Министарство просветe обезбедило је подршку родитељима /другим законским заступницима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон 011/735-05-57.

Упис ученика у први разред ОШ ,,Свети Сава“ Бајина Башта, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1.4.2023. до 31.5.2023. године.

Родитељи приликом уписа не подносе ниједан документ у папирном облику (подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система школа прибавља по службеној дужности, електронским путем, као и податак о похађању припремног предшколског програма посресдством ЈОБ-а). Изузетно ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, потврду о таквом прегледу родитељ доноси у школу. Школа је у обавези да по службеној дужности прибави потврде о обављеном обавезном предшколском програму.

За све додатне информације можете се обратити секретару школе на број телефона 065/ 569 55 68 и 031/862 753.

ДОБРО ДОШЛИ ДРАГИ ПРВАЦИ!

📌📚👫🥇💯🏆🍀👫💯🙂🥈⚽👇👇👇

Драги наши другари,
Овде почиње наша прича. Пре четири године стајали смо испред ових врата, радознали и збуњени, чврсто држећи за руке маме и тате. У исто време, били смо поносни што постајемо ђаци ове школе „мали светосавци“. Иако нам је све изгледало велико и непознато, осмеси и благе речи учитељица учинили су да се осећамо сигурно и да са нестрпљењем очекујемо нови школски дан.
Већ после неколико дана постали смо храбра дружина која је са великим трудом савладала прва слова и бројеве. Створили смо наша правила и од своје учионице направили мало царство које је расло са нама. Украшавали смо је нашим цртежима, причама и песмама. У њој смо се радовали свакој савладаној прпреци и успеху. Учионицу смо претварали у позорницу на којо смо изводили представе и приредбе. Некада би постала креативна радионица где су настајала права мала уметничка дела која смо поносно излагали.
Посебно смо се радовали Дечјој недељи када су наши балони носили поруке пријатељства деци широм света.
Незаборавно је дружење на излетима и рекреативној настави. То су била наша прва путовања без родитеља. Ми, велики ђаци,  одлазимо у дискотеку, правимо фризуре, време проводимо са другарима и учитељицом у игри и забави, учећи да будемо самостални и одговорнији.
Ми ускоро одлазимо у пети разред, а вама будућим првацима, отварамо широм врата школе „Свети Сава“. Закорачите у школу храбро и поносно. Будите успешни ђаци, а пре свега добри другови, прави „светосавци“.
Драги другари, позивамо вас да бар на кратко постанете део наше ђачке дружине и да заиграте и запевате са нама.
💖💗💕
Хвала# Душан# Мићић#
💯📚👫🙂🍀📚🥇
Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић