Упис првака

ДОБРОДОШЛИ у ОШ „Свети Сава“

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Основна школа „Свети Сава“ Бајина Башта уписује ученике првог разреда од 1. априла 2021. године.

У први разред основне школе уписују се сва деца која до почетка школске 2020/2021. године имају најмање шест и по, а највише седам и по година, тј. деца рођена од  01.03.2014. до 28.02.2015. године.

Приликом уписа детета не подносите ниједан документ у папирном облику јер се подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система прибављају по службеној дужности, електронским путем, осим ако је преглед обављен код приватног лекара.

Због ситуације у  вези са  посебним епидемиолошким мерама, обавештавамо вас да ћете дете моћи да упишете у први разред  или ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ или ПУТЕМ ТЕЛЕФОНСКОГ ПОЗИВА ШКОЛИ.

Електронским путем дете можете уписати коришћењем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање  детета у ОШ (Детаљно упутство можете преузети ОВДЕ) или слањем захтева за упис детета у први разред на мејл адресу школе (Захтев можете преузети ОВДЕ). Преузети и попуњени Захтев проследите на наведену мејл адресу  svetosavac@ptt.rs

Уколико нисте у могућности да дете упишете електронским путем, а због поштовања здравствено- хигијенских мера, можете да се јавите на телефон секретара школе  065/ 569 55 68 или 031/ 862 753 сваког радног дана у периоду од 09 до 13 часова  и  на тај начин упишете дете у школу.

О терминима за тестирање и упису у ЈИСП (јединствени информациони систем просвете) бићете благовремено обавештени.

ДОБРО ДОШЛИ ДРАГИ ПРВАЦИ!

 

📌📚👫🥇💯🏆🍀👫💯🙂🥈⚽👇👇👇

Драги наши другари,
Овде почиње наша прича. Пре четири године стајали смо испред ових врата, радознали и збуњени, чврсто држећи за руке маме и тате. У исто време, били смо поносни што постајемо ђаци ове школе „мали светосавци“. Иако нам је све изгледало велико и непознато, осмеси и благе речи учитељица учинили су да се осећамо сигурно и да са нестрпљењем очекујемо нови школски дан.
Већ после неколико дана постали смо храбра дружина која је са великим трудом савладала прва слова и бројеве. Створили смо наша правила и од своје учионице направили мало царство које је расло са нама. Украшавали смо је нашим цртежима, причама и песмама. У њој смо се радовали свакој савладаној прпреци и успеху. Учионицу смо претварали у позорницу на којо смо изводили представе и приредбе. Некада би постала креативна радионица где су настајала права мала уметничка дела која смо поносно излагали.
Посебно смо се радовали Дечјој недељи када су наши балони носили поруке пријатељства деци широм света.
Незаборавно је дружење на излетима и рекреативној настави. То су била наша прва путовања без родитеља. Ми, велики ђаци,  одлазимо у дискотеку, правимо фризуре, време проводимо са другарима и учитељицом у игри и забави, учећи да будемо самостални и одговорнији.
Ми ускоро одлазимо у пети разред, а вама будућим првацима, отварамо широм врата школе „Свети Сава“. Закорачите у школу храбро и поносно. Будите успешни ђаци, а пре свега добри другови, прави „светосавци“.
Драги другари, позивамо вас да бар на кратко постанете део наше ђачке дружине и да заиграте и запевате са нама.
💖💗💕
Хвала# Душан# Мићић#
💯📚👫🙂🍀📚🥇
Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић