Награђени ученици

Данијел Ћоровић

Књижевни конкурс “ Гордaна Брајовић“ – 2013. година

На књижевном конкурсу “ Гордана Брајовић“ намењеном деци и омладини за 2013. годину, у категорији средњег узраста, ученик наше школе, Данијел Ћоровић, освојио је трећу награду. Данијел је ову нагараду освојио за свој рад на тему “ Замишљам Марка Краљевића у нашем времену “.

Ова књижевна манифестација организована је од стране Центра за културу и уметност из Алексинца и има већ шеснеаст година дугу традицију. Радови од ђака првака до свршених средњошколаца из свих крајева бивше Југосалвије, али и дијаспоре, говоре у прилог да је ово престижна књижевна манифесатација. Више о томе на сајту Центра :

http://centarzakulturu.aleksinac.org/sr/component/content/article/41-knjizevni-i-tribinski-program/84-knjievni-susreti-qdani-deje-poezije-i-stvaralatva-gordana-brajoviq

Данијелу ће ова награда бити уручена на свечаној додели награда 19. априла 2013. године

 

Гостовање поводом Дана књиге за децу – 2. април 2013. године

Данијел Ћоровић је поводом дана књиге за децу гостовао у ОШ “ Станислав Сремчевић “ из Крагујевца.

О овоме догађају прилог је направила и РТ Крагујевац, а који можете погледати на њиховој интернет страници : http://www.rtk.co.rs/kultura/item/8644-druzenje-sa-mladim-piscem

 

Промоција књига Данијела Ћоровића у Новом Пазару

У суботу 18. маја 2013. године Данијел Ћоровић имао је веома успешну промоцију својих књига у Новом Пазару. Центар за децу и омладину „Дуга“, који води Фатима Дуровић, дивно је осмислио и организовао читаву промоцију, а сала је била испуњена до последњег места. Промоцију су валцером отворили полазници плесне школе Центра „Дуга“, а о Данијеловим књигама говорили су организатор књижевних вечери, Муамера Мулић, и професор српског језика Алмаса Хујевић. Данијелово обраћање публици о томе где налази инспирацију и зашто је одабрао писаћу машину уместо компјутера побудило је велико интересовање присутних па су му постављали питања и о књигама које чита и разним другим аспектима живота и рада. Фантастична промоција представља велики подстрек аутору да даљи рад.

Данијел у Новом Пазару

Данијел у Новом Пазару

Промоција у Новом Пазару

Промоција у Новом Пазару

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Промоција књига Данијела Ћоровића у Ужицу

Данијел је у четвртак 23.маја 2013. године имао дивну промоцију у Народној библиотеци Ужице. Сала Читалишта била је испуњена до последњег места. Публика је са великим интересовањем пратила приче из књига и ауторово излагање о томе где налази инспирацију, шта чита и о рукописима у припреми.

Промоција у Ужицу

Промоција у Ужицу

 

Промоција у Ужицу

Промоција у Ужицу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Промоција у Ужицу

Промоција у Ужицу

 

 

 

 

 

 

 

Промоција у Ужицу

Промоција у Ужицу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Промоција књига Данијела Ћоровића у Вишеграду

Библиотека књижаре “ Или – Или “, у комплексу Андрићграда, у суботу 31. августа 2013. године, организовала је гостовање награђиваног писца и ученика наше школе, Данијела Ћоровића.

Данијел у Вишеграду

Данијел у Вишеграду

Више о овоме догађају можете пронаћи на линку : http://www.radiol.visegrad.ba/vijesti/andricgrad-promocija-mladog-pisca-iz-bajine-baste.htm

Награда “ Гашино перо “ – 19. септембар 2013. год.

Награду Фестивала хумора за децу из Лазаревца, Данијелу је уручио председник Програмског савета фестивала, песник Слободан Станишић. Ово је био 25. фестивал по реду.

Више о свим добитницима са овог фестивала можете погледати на сајту библиотеке Димитрије Туцовић из Лазаревца : http://www.bibliotekalazarevac.org/index.php?option=com_content&view=article&id=496:-2013-&catid=1:2009-12-18-17-57-57&Itemid=6

Додела Гашиног пера 2013

Додела Гашиног пера 2013

 

Промоција књига у земунској библиотеци – 11. октобра 2013. год.

Данијел у Земуну

Данијел у Земуну

У оквиру обележавања Дечје недеље, у петак 11. октобра текуће године, у Земунској библиотеци је организована промоција књига Данијела Ћоровића. Ова промоције је била посвећена земунским основцима, којима су се допале Данијелове приче. Основци су желели да сазнају и разне ствари везане за Данијела и његово стваралаштво, као што су : да ли жели да буде професионални писац, шта чита, на који начин пише и томе слично. Након промоције начелник библиотеке, Наташа Тркуља, показала је Данијелу стари део Земуна.

 

 

 

 

 

Промоција књиге Установа Култура Бајина Башта – одржана 2. априла 2014. године 

Промоцију књиге нашег ученика Данијела Ћоровића организовала је Установа Култура из Бајине Баште. Промоција је била јако успешна и присуствовали су јој читаоци свих генерација. Приче су читали ученици ОШ Свети Сава : Дрина Марковић, Тара Марковић, Николија Вуковић, Лена Ђуровић, Андријана Илић и Тијана Спасојевић. У име организатора обратили су се Јасна Станковић, историчар уметности и Никола Васиљевић, вођа позоришне трупе која спрема представу по Данијеловој књизи “ Црвено светло “. Данијел се окупљенима обратио речима о рукописима на којима ради.

Установа Култура

Установа Култура

DSCN4393 (Medium)

 

Књижевни конкурс “ Гордaна Брајовић“ – 2014. година

У уторак, 29. априла 2014. године, у Центру за културу Алексинац додељене су награде “ Дана дечје поезије и ствaралаштва Гордана Брајовић “. Ученик наше школе, Данијел Ћоровић, поновно се нашао међу награђеним учесницима овога конкурса добивши трећу награду за рад “ Кад би моја торба проговорила “. На овогодишњи конкурс стигло је око две хиљаде радова из пера 719 основаца и средњошколаца из 158 школа.

Aleksinac 2014

Aleksinac 2014

Aleksinac 2014

Aleksinac 2014

Aleksinac 2014

Aleksinac 2014

Друга нaгрaда нa књижeвнoм кoнкурсу „ Mлaди књижeвни супeртaлeнти 2014 “ 

Дaниjeл Ћoрoвић, учeник VIII4 OШ „Свeти Сaвa“, oсвojиo je другу нaгрaду нa књижeвнoм кoнкурсу „Mлaди књижeвни супeртaлeнти 2014″ издaвaчкe кућe Сaмиздaт Б92 и Кoмeрциjaлнe бaнкe. Aутoру ћe нaгрaдa кoja сe сaстojи oд пoвeљe, нoвчaнoг изнoсa и штaмпaњa књигe бити дoдeљeнa у jуну, a Дaниjeлoв нaгрaђeни рукoпис рoмaнa „Aсфaлт прeкoмoрaц“ бићe штaмпaн у jулу. Нa кoнкурсу су учeствoвaли aутoри oд 12 дo 18 гoдинa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић