Ученички радови

Знање је моћ

Сви смо као мали маштали да имамо супер моћи. Сада схватам да супер моћи заправо постоје. Једна од њих је знање.

Знање је појам који се не може објаснити тек тако. Знање стичемо од малих ногу када су извори нових информација били наши најближи. Још од вртића нам говоре како је после здравља најважније образовање. Некад пожелимо да се и наше име спомиње у школским уџбеницима, да људи о нама говоре са одушевљењем и дивљењем. Али колико данас знање заправо вреди? Живимо у времену када је новац изнад свега. Бахати људи који јуре за новцем су наша свакодневница. Када погледамо око себе, схватимо колико је политика умешана у све. Лекари који су спашавали људске животе, полицајци који се боре против криминала још мало ће бити само лепо сећање. Дошли смо на идеју да знање можемо купити новцем као и све остало. Најгоре од свега тога је што смо ту идеју спровели у дело. Допустили смо да нам се на толико важним функцијама налазе људи који се хвале фалсификованим или купљеним дипломама. И онда треба да верујемо да је знање моћ. Али ја верујем. У мору незналица који лече људе постоје лекари којима савест неће дозволити да седе скрштених руку док је некоме преко потребна његова помоћ. Они данас јесу вредност и баш због тога су јединствени и драгоцени и њих треба да чувамо и захваљујемо им се на знању и труду који су уложили. Моја жеља је да се образујем и једног дана радим  посао који ћу волети. Трудићу се да својим знањем, вештинама и умећем помогнем свима којима је помоћ потребна. Када ствари погледамо из овог угла, схватимо да не морамо, али првенствено не желимо, да се уклопимо у масу и будемо као сви остали. Желим да имам знање јер је то једина ствaр коју нам нико никада неће моћи да одузме.

Борићу се свим својим снагама да се не уклопим у масу и систем. Трудићу се да будем своја, да будем јединствена и пуна знања које ћу можда успети да пренесем на неког другог. Знање јесте супер моћ, а људи који имају знање су супер хероји и само они могу спасити овај свет.

Катарина Марковић VIII-3

Презентација одељења V/3

ODELJENJE V-3

 

Заједнички рад ученика осмог разреда, као резултат корелације предмета: руски језик, енглески језик, ликовна култура, музичка култура. Тема: „Жёлтый свет“/“The yellow light“

IMG_20131126_222842

Корелација предмета често има за резултат инересантне радове ученика. Током хоризонталне корелације предмета руски и српски језик, која је обухватила редовну наставну јединицу у шестом разреду „Вањка“ (Антон Павлович Чехов) праћену аудио-визуелним средством на часу руског језика, добили смо лепе радове ученика на тему „Пут Вањкиног писма„.

Ученици VI/1 – израђују пано „У Дорониных на Пасху“

IMG_20140606_121711

IMG_20140606_121512

 

Наша ускршња јај личе на Фабержеова

IMG_20140416_121948

IMG_20140416_130005

IMG_20140416_125939

 

 

 

 

 

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић