Првак из Растишта код Бајине Баште превали преко 30 км до школе (у једном правцу) због реконструкције пута

Рекордер по препешаченим километрима у општини Бајина Башта је ученица првог разреда школе у Перућцу Слађана Кремић. Бистра девојчица ведре нарави боравила је у матичној школи „Свети Сава“  у среду 16. маја 2018. године.  Довели су је отац и учитељица Маријана Лукић. Слађанина кућа удаљена је од школе у Перућцу девет километара. Како је пут од Перућца ка Растишту затворен због реновирања обилазна путања којом отац Миладин Кремић вози кћер до школе дуга је 32 км. Отац каже да крећу од куће у 6 сати како би стигли на наставу која у Перућцу почиње у 07:30 часова. У „нормалним околностима“ Слађана пешачи 4км, а остатак пута путује аутобусом. У зимским месецима Слађана понекад, када су сметови високи, изостане из школе. „Учитељица Маријана тада нам пуно помаже“, каже отац. „Остане после школе и преко телефона нам објасни шта су учили и упути нас како да вежбамо градиво.“ Учитељица Маријана каже да је Слађана одговорна ученица и да се отац лепо стара о њој. Слађана живи са оцем и баком. На рекреативној настави на Златибору Слађана се показала као самостална девојчица и спријатељила се са неким ученицима другог разреда из матичне школе.

Слађана је у разговору са новинарима школског лист „Светосавац“ рекла да воли школу и да има неколико другара са којима се добро слаже:

„Зову се Дуња, Милица и Вук“, нагласила је Слађана и похвалила нам се да воли да чита, црта и боји. Надамо се да ће Слађана Кремић и поред удаљености куће од школе напредовати на свим пољима и израсти у одговорну и добру особу.

Соња Ћоровић

Напишите коментар

Dunav Osiguranje Drinske hidroelektrane Elektroizgradnja
Основна школа "Свети Сава" - Бајина Башта 2013. Направио Зоран Марић